FAQ

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een kapper en een barbier?

Een kapper richt zich over het algemeen op herenkapsels en baardverzorging, terwijl een barbier gespecialiseerd is in traditionele herenscheren en baardverzorging. Daarnaast zijn kappers op de hoogte van de nieuwste trends omtrent de haarmode, waarbij een barbier ook gespecialiseerd is in het inscheren van overloopstructuren en het creëren van anatomische haarstijlen.

Hoelang duurt een barbieropleiding?

Je krijgt 27 lessen van 100 studie-uren die je kunt verdelen over 27 weken of 14 weken. In deze periode leer je de basistechnieken van het knippen, de juiste modellen en het beheersen van deze vaardigheden, oftewel skills. Ook maak je kennis met authentiek scheren en leer je hoe je een persoonlijk anatomisch advies kunt geven. Geen ervaring vereist!

Wat zijn enkele carrièremogelijkheden na het afronden van de opleiding?

Na het behalen van je barbierdiploma kun je werken als barbier in een salon, een barbiershop openen, aan wedstrijden deelnemen of zelfs doorgroeien binnen onze organisatie. Het is bijvoorbeeld mogelijk om je bij een van onze shops aan te sluiten of om in aanmerking te komen voor een franchise-onderneming.

Kunnen vrouwen- of herenkappers ook aansluiten bij de barbieropleiding?

Tijdens een testdag wordt je niveau gemeten onder toezicht van professionals. Op basis daarvan zal de organisatie je direct doorverwijzen naar de gevorderde opleiding of naar de allround opleiding als de docent dat nodig acht.

Moet ik modellen meenemen en kan dat via jullie?

Na je inschrijving bij The Realest Barber Academy zal de eerste les beginnen met een instructiedag. Hierbij zullen de docenten uitleggen in welke periodes je modellen nodig hebt. Wij als organisatie kiezen ervoor om onze studenten hun eigen modellen mee te laten nemen uit hun vertrouwde omgeving om op te oefenen. Zo ben je meer op je gemak om alle fijne kneepjes van het vak op je model te leren. Vanuit de organisatie dragen we dus geen modellen aan. Geschikte modellen voor specifieke lesdoelen vinden is een grote uitdaging en op deze manier kunnen studenten zelf geschikte modellen uitkiezen en meenemen.

Krijg ik ook lessen over faden/overloop tijdens de opleiding?

Ons lesprogramma is gecreëerd op basis van de laatste mode en trends en is getest en goedgekeurd door barbiers van het hoogste segment. Elke student zal aan het einde van de opleiding alle fijne kneepjes van het vak beheersen.

Leer ik tijdens de opleiding ook hoe ik een eigen salon kan openen?

Onze organisatie is de enige organisatie in Nederland met ondernemers als docenten die onze studenten óók (mentale) skillsets leren die horen bij het ondernemerschap.

Kan iedereen een barbier worden?

Iedereen met een sterke wil kan barbier worden. Al heb je twee linkerhanden – je gaat aan de slag met professionals die 10 jaar geleden dezelfde onzekerheden hadden en je hier graag bij helpen. Onze docenten zullen je met een glimlach extra aandacht geven om op niveau te komen en goed mee te komen met de rest.

Waar komen barbershops vandaan?

Algemeen wordt aangenomen dat de zangstijl stamt uit de Afro-Amerikaanse gemeenschap van rond 1900, waar kapperszaken (barbershops) belangrijke ontmoetingsplekken waren. De mannelijke klanten, wachtend op een knip- en scheerbeurt, doodden er de tijd door samen te zingen.

Moet ik per se een materialenpakket afnemen of kan ik dit ook zelf kopen en meenemen?

Onze organisatie zal contact met je opnemen of je een materialenpakket van de opleiding wilt afnemen of je eigen spullen wilt meenemen. In dit laatste geval zullen we ook een controle uitvoeren of je materiaal geschikt is.

Hoeveel kost een bezoek aan een barbershop?

Antwoord: Een standaard knipbeurt kost gemiddeld al gauw zo’n €30,- en het knippen en/of scheren van een baard kost gemiddeld €20,-. Kom je voor een combinatiebehandeling, dan ben je dus al snel €50,- kwijt.

Heb ik een specifieke achtergrond in de kappersindustrie nodig om aan de opleiding deel te nemen?

Nee, The Realest Barber Academy verwelkomt studenten met diverse achtergronden. Een passie voor het vak en de bereidheid om te leren zijn vaak de belangrijkste vereisten.

Wat zijn enkele tips voor succesvol leren in The Realest Barber Academy?

Succesvol leren vereist toewijding en oefening. Luister aandachtig naar je instructeurs, stel vragen als je iets niet begrijpt en wees bereid om te blijven leren en verbeteren.

Wat betekent anatomisch knippen?

Anatomisch knippen betekent dat de haar- en baardvormgeving wordt bepaald door de gezichtsvorm en het gewicht van de klant, zodanig dat het kapsel hoe dan ook goed bij hem past. In sommige gevallen zal de barbier zich ook focussen op het imago (het werk of de carrière) van de klant.

Waarom is The Realest Barber Academy de beste?

The Realest Barber Academy is een brand dat is opgezet door barbiers met meer dan 15 jaar ervaring op het hoogste niveau. Ze kennen alle segmenten van het barbieren en hebben niet alleen veel ervaring, maar zijn zich ook bewust van wat er nodig is om een succesvolle barbier te zijn. Niet alleen knipkwaliteit is belangrijk, maar ook persoonlijke en mentale skills. Ons motto zegt het al (Become a barber, become a better person): de Academy is ontstaan uit barbiers die weten dat ze hiervoor geboren zijn. Ze zijn gedreven om hun kennis al met al door te geven aan de nieuwe generatie.

Hoe ziet een les eruit bij The Realest Barber Academy?

The Realest Barber Academy heeft unieke manieren van lesgeven. Elke les is een intensieve les waarbij de docenten de beste manier van begrijpend leren hebben uitgevonden. De Academy is de enige academy in Nederland die een andere manier van lesgeven heeft. We zijn niet alleen gericht op de praktijk, maar ook op de theorie achter kapsels. Iedere les begint met een theorieles, waarbij de masters op het podium het lesdoel van die dag doornemen, wat wordt vervolgt met een masterclass show over de stijl die de leerlingen gaan behandelen.

Hoeveel docenten zijn er bij The Realest Barber Academy?

De Academy is heel persoonsgericht. Daarom hebben we een groot team van docenten die iedereen goed willen assisteren en in de gaten willen houden. The Realest Barber Academy heeft een team van 15 docenten met allen hun eigen specialiteiten. Zij brengen graag hun kennis over aan hun opvolgers!

Hoe houdt The Realest Barber Academy de trends in de gaten?

The Realest Barber Academy is opgezet door barbiers van het hoogste niveau die de nieuwste trends zelf op de markt brengen. Niet alleen daarmee maken ze het verschil, maar ook door geïnteresseerd te blijven in de trends in Amerika en Engeland, waar de trends het meest in zicht zijn.

Wat is de beste barbieropleiding van Nederland?

The Realest Barber Academy is de enige opleiding die opgezet is door barbiers zelf die naam hebben gemaakt in de maatschappij. True craftmanship is wat het verschil maakt.

Zomeractie: Als je je nu aanmeldt voor een allround opleiding, en van start gaat tussen 1 Juni en 1 September, dan krijg je een gratis barberkit cadeau t.w.v €950!